X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Medvedev l-a evitat pe Leancă la summitul de la Minsk

2 iun. 2014,, 16:10   Politică
14826 34
Foto: interakt.md
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, nu a avut o întrevedere separată cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, în timpul Summitului șefilor de guvern din CSI, care s-a desfășurat vineri, 30 mai, la Minsk, informează NOI.md cu referire la Pan.md.

Potrivit sursei citate, serviciile de presă ale celor doi premieri nu au comunicat că Medvedev și Leancă ar fi avut o întrevedere bilaterală la Minsk.

Anterior Iurie Leancă a declarat că dorește să se întîlnească cu Medvedev la summitul șefilor de guvern din CSI de la Minsk pentru a discuta relațiile moldo-ruse, în particular, embargoul asupra livrărilor vinurilor moldovenești în Rusia.

Ultima întrevedere dintre Leancă și Medvedev a avut loc în timpul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de la Soci, în februarie curent. Atunci, oficialii au avut o scurtă discuție în bufetul VIP al Olimpiadei.

Între timp, Ambasada Rusiei în Moldova a anunțat că, pe 9-10 iunie, la Chișinău urmează să sosească viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, iar în perioada 15-17 iunie vor avea loc consultări bilaterale privind semnarea Acordului de asociere RM-UE.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a vizitat Moldova la începutul lunii mai, a declarat că Moscova califică acordul dintre Moldova și UE drept relații cu „o bandă străină” și a promis Chișinăului probleme în relațiile cu Rusia după semnarea Acordului de asociere RM-UE, preconizată pentru 27 iunie curent.

După vizita efectuată la Moscova în noiembrie 2013, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a declarat că vizita de răspuns a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, va avea loc în luna martie, însă data vizitei oficialului rus în Moldova deocamdată nu se cunoaște.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?