Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Timofti dezvăluie secrete din culise: Cum l-a convins Leancă să nu semneze Acordul de Asociere cu UE

2 iun. 2023,, 14:15   Politică
4098 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, spune că era gata să semneze Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în anul 2014, dar a fost convins de fostul prim-ministru de atunci, Iurie Leancă să nu o facă.

Despre aceasta a declarat Nicolae Timofti în cadrul unui interviu pentru dw.com, unde spune că "Leancă ar fi dorit să intre în istorie prin semnarea acelui document".

"Eu l-am chemat și l-am întrebat de ce procedează așa? I-am spus că eu sînt gata să merg și să semnez ca să excludem orice probleme legate de constituționalitatea procedurii. El mi-a spus că vrea să intre în istoria Republicii Moldova prin semnarea acelui acord... Și a intrat în istorie, dar cu un alt episod, care nu cred că-i face față. Dar atunci tot ce am putut face a fost să-l mandatez pe Leancă să semneze Acordul de Asociere cu UE. Am fost sunat de mai mulți lideri europeni care m-au rugat să nu fac asta. Și de la București m-a sunat domnul Băsescu. Pînă la urmă am acceptat să meargă el, pentru a evita conflictele interne care țin de ceea ce numim noi „rînza moldoveanului”, a spus Timofti.

Amintim, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, alături de Ucraina și Georgia, a fost semnat pe data de 27 iunie, 2014 în prezența a 28 de șefi de stat și de guvern din țările membre ale UE.

2
8
3
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?