Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Demisie rușinoasă la o judecătorie din țară

29 apr. 2014,, 15:12   Societate
4287 0
Foto: adevarul.ro
Magistratul Vasile Selevestru de la Judecătoria raionului Orhei a fost demis astăzi din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru abateri disciplinare. Decizia a fost luată de instituție, în ciuda faptului că magistratul a decis să plece din proprie inițiativă din sistem, scrie publicația „Adevărul” .

Cererea de eliberare din funcție depusă de judecător a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii. Una dintre procedurile disciplinare intentate pe numele judecătorului a fost pornită după ce un inculpat a depus o petiţie la Centrul pentru Drepturile Omului, în care s-a plîns că magistratul tergiversează examinarea cazului său. Dosarul se afla în instanţa din Orhei de mai bine de un an, timp în care nu a avut loc nicio şedinţă de judecată. De asemenea, mandatul de arest preventiv al inculpatului a tot fost prelungit, acesta fiind deţinut în Penitenciarul numărul 17 din Rezina.

Recent, președintele Nicolae Timofti a semnat decretele de eliberare din funcție a 16 judecători din întreaga țară. Magistrații nu vor mai activa în sistemul judecătoresc după ce au depus cerere de demisie din proprie inițiativă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?