X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Interesele cui servește scandalul din jurul magistratei Răducanu - opinii

18 mai. 13:00   Societate
3852 0

Scrisoarea semnată de șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, care scoate la iveală o presupusă legătură a fostei membre a Comisiilor de Vetting și Pre-Vetting, Tatiana Răducanu cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și avocatul Aureliu Colenco, îi trezește mai multe întrebări deputatului PAS Vasile Grădinaru.

Parlamentarul susține că informațiile sînt lipsite de importanță dacă nu sînt probate. Mai mult, în opinia lui Grădinaru, întreg scandalul în jurul judecătoarei Răducanu servește intereselor celor care vor să scape de evaluarea externă.

„Eu aș vrea să ni se prezinte și niște probe. Pentru justiție, este indiferent cine face declarații, ele toate au aceeași valoare. Foaie verde dacă nu sînt însoțite de probe. Noi vorbim de o „țidulă”, nu îți poți face niște concluzii în baza unor informații pe care cineva le-a ascuns atîta timp. Eu nu știu ce dovezi are doamna Dragalin, dar știu cui servește această scrisoare - celor care nu vor să treacă evaluarea și anume acelor procurori care sînt atît de bătăioși împotriva evaluării”, a declarat Vasile Grădinaru în ediția de vineri, 17 mai, a emisiunii „Întreabă Ghețu”.

Iar activistul Vasile Costiuc, președintele Partidul „Democrația Acasă” consideră că „explozia” în jurul scandalului Răducanu a venit „din interior”.

„Fiți atenți, de data asta, nu au făcut-o fugarii pe care îi caută toată lumea și nu îi găsește, nu a făcut-o cineva din afară, dar a făcut-o un procuror legitimat de actuala guvernare”, a spus Costiuc.


Vasile Costiuc consideră că Parlamentul ar trebui să creeze o comisie specială care să investigheze culisele acestui scandal, iar între timp, atît Veronica Dragalin, cît și Tatiana Răducanu să fie suspendate.

Amintim că judecătoarea Tatiana Răducanu a renunțat la calitatea sa de membru al Comisiei Pre-Vetting. Aceasta a depus cererea de demisie la Comisia juridică, numiri și imunități. În document, Răducanu menționează că o scrisoare ce-i pune la îndoială calitățile profesionale și integritatea a fost trimisă instituțiilor statului.

Într-o investigație jurnalistică aceasta ar fi acuzată că ar avea legături cu fugarul Ilan Șor și controversatul om de afaceri Veceslav Platon.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că așteaptă probe concrete în acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, la adresa membrei Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, de afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Totodată, șefa PA, Veronica Dragalin a subliniat că toate SMS-urile apărute în presă nu sînt din telefoanele consficate de la Platon din 2016.

3
5
1
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав