X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Teodor Cîrnaț: ”PAS va merge pe ideea ca Veronica Dragalin să-și dea demisia”

17 mai. 12:30   Societate
5824 0

Doctorul în drept constituțional Teodor Cîrnaț consideră că situația cu Tatiana Răducanu le-a pus pe baricade pe Veronica Dragalin și Maia Sandu.

În cadrul unei emisiuni televizate, Teodor Cîrnaț a declarat că aceste lovituri dintre Veronica Dragalin și Tatiana Răducanu ar fi organizate de mai multe clanuri interne din PAS, transmite Omniapres.md.

„Doamna Dragalin se află pe baricade cu PAS și Maia Sandu. Doamna Dragalin atunci cînd a spus că va face curățenie la PA credea că într-adevăr sînt procurorii corupți, într-adevăr mușamalizează, cînd colo peste vreo cîteva luni ea a zis: Stop, aici sînt profesioniști. În schimb, din punct de vedere politic nu-i convenabil pentru PAS și Maia Sandu pentru că ei au spus că toți procurorii sînt corupți, cu excepția unora, cu care deja PAS lucrează, susține Teodor Cîrnaț.

Doctorul în drept constituțional este de părere că PAS va merge pe ideea ca Veronica Dragalin să-și dea demisia pentru că șefa PA nu ar fi prezentat vreun rezultat.

„O vor discredita pe Dragalin că în perioada de cînd a fost numită în funcție nu a prezentat niciun rezultat. Eu cred că această lovitură dintre Dragalin și Răducanu sînt mai degrabă organizate de mai multe clanuri interne din PAS. O parte din PAS o susține pe doamna Răducanu, care a promovat în funcție judecători loiali, a plasat la CSM persoane loiale puterii”, a conchis Teodor Cîrnaț.


Reamintim că Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-vetting, și-a anunțat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fosta judecătoare ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Conform unei scrisori care ar fi semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, membra demisionară a Comisiei ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, ultimul fiind actualmente principalul avocat al lui Ilan Șor.

Amintim că judecătoarea Tatiana Răducanu a renunțat la calitatea sa de membru al Comisiei Pre-Vetting. Aceasta a depus cererea de demisie la Comisia juridică, numiri și imunități. În document, Răducanu menționează că o scrisoare ce-i pune la îndoială calitățile profesionale și integritatea a fost trimisă instituțiilor statului.

Într-o investigație jurnalistică aceasta ar fi acuzată că ar avea legături cu fugarul Ilan Șor și controversatul om de afaceri Veceslav Platon.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că așteaptă probe concrete în acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, la adresa membrei Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, de afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Totodată, șefa PA, Veronica Dragalin a subliniat că toate SMS-urile apărute în presă nu sînt din telefoanele consficate de la Platon din 2016.

18
3
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?