X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Ion Guzun: ”Scandalul cu Răducanu ar putea avea și un impact asupra magistraților”

17 mai. 11:12   Societate
3067 0

Scandalul demisiei Tatianei Răducanu ar putea avea un imact și asupra magistraților care vor deveni mai reticenți privind participarea la anumite concursuri ulterioare.

Opinia aparține membrului CSM, Ion Guzun și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”.

„Nu este o noutate, procurorii din Procuratura Anticorupție, poate nu toți, dar cel puțin șefa PA de mai multe s-a expus împotriva procesului de vetting sau cel puțin și-a expus public opinia împotriva acestui mecanism cu mai multe argumente. De aceea eu calific acest fapt mai mult ca fiind una dintre manifestările, nu aș vrea să zic război deschis, dar cert este la limita legală sau poate chiar trece în partea cealaltă a procurorilor.

Noi nu vorbim de niște probe din cîte înțeleg și dacă sînt probe de ce nu s-au analizat, de ce au apărut peste zece ani și toate aceste lucruri. Cel puțin este foarte straniu de ce Veronica Dragalin sau PA a expediat în adresa candidaților care nu au promovat evaluarea extraordinară, de ce nu au expediat la toți candidații care au și promovat. Cred că această acțiune a procurorilor anticorupție mai mult subminează procesul de vetting.

Pe de altă parte această subminare eu aș califica-o ca un succes al procedurilor de evaluare or din cîte cunosc procurorii anticorupție urmau să fie notificați în zilele premergătoare despre începerea evaluării acestora. Cît privește impactul demisiei din funcții și scrisoarea Veronicăi Dragalin evident că aș prevedea unul – reticența judecătorilor de a participa la diferite concursuri, de a promova sau de a înscrie în concursuri”, a declarat membrul CSM, Ion Guzun.


Amintim că judecătoarea Tatiana Răducanu a renunțat la calitatea sa de membru al Comisiei Pre-Vetting. Aceasta a depus cererea de demisie la Comisia juridică, numiri și imunități. În document, Răducanu menționează că o scrisoare ce-i pune la îndoială calitățile profesionale și integritatea a fost trimisă instituțiilor statului.

Într-o investigație jurnalistică aceasta ar fi acuzată că ar avea legături cu fugarul Ilan Șor și controversatul om de afaceri Veceslav Platon.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că așteaptă probe concrete în acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, la adresa membrei Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, de afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Totodată, șefa PA, Veronica Dragalin a subliniat că toate SMS-urile apărute în presă nu sînt din telefoanele consficate de la Platon din 2016.

3
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав