Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Socialiștii intenționează să colecteze un milion de semnături în favoarea aderării la Uniunea Vamală (VIDEO)

25 mar. 2014,, 11:58   Politică
5857 5
Foto: noi.md
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PCRM) lansează o campanie națională pentru promovarea ideii integrării Moldovei în Uniunea Vamală. Socialiștii își propun să colecteze un milion de semnături în favoarea orientării țării spre Uniunea Vamală și să informeze populația despre avantajele aderării la această structură.

Colectarea semnăturilor va avea loc în corturi special amenajate în toate raioanele din Moldova. Semnăturile colectate vor fi prezentate Parlamentului şi Guvernului pentru a demonstra că majoritatea cetățenilor Moldovei optează pentru vectorul estic de integrare.

„Autoritățile se vor convinge că cel puțin 60% din cei care participă regulat la alegeri optează pentru vectorul estic de integrare. Chiar dacă nu vor avea statut juridic, semnăturile vor reprezenta o valoare politică incontestabilă și vor arăta că Moldova are nevoie de altceva în politica internă şi externă”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, această campanile are drept scop popularizarea ideii de integrare în Uniunea Vamală în rîndul cetăţenilor indeciși. În opinia socialiștilor, situația economică și socială catastrofală din Moldova poate fi depășită doar prin integrarea în Uniunea Vamală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?