X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

BCS s-a ales cu un nou deputat în Parlament. Cine este acesta

5 mar. 16:30   Politică
2207 0

Magistrații de la Curtea Constituțională au validat mandatul de deputat al lui Said-Muhmad Amaev. Alesul poporului va reprezenta în Legislativ Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Said-Muhmad Amaev este supleant pe lista Partidului Socialiștilor și a fost înaintat după ce magistrații nu au validat mandatul Svetlanei Popa. Ea urma să devină deputată după demisia lui Adrian Lebedinschi, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Vicepreședinta fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Svetlana Popa, a fost cercetată pentru „exces de putere” în dosarul planurilor urbanistice zonale. Funcționara a fost recunoscută vinovată de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Decizia a fost pronunțată pe 18 septembrie 2023, iar Popa a primit interdicția de a exercita funcția de consilieră timp de 8 luni și amendă de 3000 de lei.

Muhmaev este sportiv de meserie, iar în declarația de avere depusă la CEC în 2019 a declarat că activează în cadrul unei școli specializate din Bălți.


Conform documentului, Amaev deține cotă parte de 1/2 dintr-un apartament de 47 de metri pătrați și un BMW cu valoare de 70.000 de lei, produs în 2004 și procurat în 2013.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?