X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La prezidențiale socialiștii vor avea un candidat comun din partea mai multor partide

2 feb. 12:36   Politică
3417 0

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, spune că pentru alegerile prezidențiale din 2024 vor forma o alianță din mai multe partide și vor înainta un candidat comun.

Cu toate acestea, a dat de înțeles că Partidul Socialiștilor ar fi avantajat în această formulă, avînd candidatul cu cele mai multe șanse. Declarația a fost făcută în cadrul intervențiilor video săptămînale.

În acest moment, sînt purtate mai multe discuții pentru a fi depistat un candidat comun al mai multor partide, care să fie înaintat la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în toamna anului 2024. Declarația a fost făcută de fostul șef al statului Igor Dodon. Cu toate acestea, nu a oferit mai multe detalii despre ce partide este vorba.

Încercăm să depistăm o candidatură comună, susținută de partide care au șanse reale să fie în următorul Parlament. Partide cu reiting. Evident, socialiștii sînt avantajați în această campanie electorală, pentru că socialiștii au candidat care are cele mai bune șanse să fie în turul doi.

Mai mult, liderul socialist a precizat că nu este o prioritate ca „Igor Dodon să candideze". Vorbind despre el la persoana a treia, fostul președinte a spus că, în cazul în care va fi depistat un candidat comun și mai potrivit, atunci el îl va susține.


Cu toate acestea, în luna decembrie a anului trecut, Dodon spunea că, deocamdată, nu intenționează să candideze la prezidențialele din 2024.

Eu am fost președinte de țară. La această etapă nu iau în calcul varianta de a participa la alegerile prezidențiale. Dacă cineva dorește să găsim limbă comună pentru desemnarea unui candidat unic noi sîntem gata să discutăm.

38
0
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?