X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii adună semnături împotriva reformei administrației publice locale

19 dec. 2022,, 14:14   Politică
2795 0

În localitățile țării a demarat campania de colectare a semnăturilor împotriva reformei administrației publice locale, promovate de guvernare.

Inițiativa aparține Partidului Socialiștilor, se arată într-un comunicat publicat pe 19 decembrie.

Amintim, că PSRM s-a declarat ferm împotriva acțiunilor autorităților centrale de a realiza reforma administrației publice locale. Socialiștii cer mai multe consultări cu societatea, administrațiile locale, experții în domeniu.

„Reforma administrativă promovată este absolut ilegală și netransparentă. Ea contravine tuturor standardelor europene și este realizată de cei care vor să domine în teritorii, așa cum se întâmplă și cu reforma în justiție și în alte domenii. Ceea ce face Guvernul astăzi, în realitate se numește centralizare. Mergem în mod clar către un regim totalitar – centralizarea serviciilor publice și distrugerea autorităților locale”, a declarat Vlad Batrîncea.

PAS nu a comentat deocamdată inițiativa socialiștilor.


Amintim că, pe 28 noiembrie, au fost prezentate principalele direcții ale Strategiei de reformă a administrației publice (SRAP) pentru perioada 2023-2030, în condițiile noilor cerințe determinate de procesul de aderare la UE.

19
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?