X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Primăria capitalei, mai bogată cu 62 de milioane de euro

8 feb. 2014,, 12:00   Societate
3917 0
Foto : mediafax.ro
Sistemul de aprovizionare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău urmează a fi modernizat, în baza unui grant oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții. Valoarea totală a proiectului este 62 de milioane de euro, anunță reprezentanții Primăriei.

Astfel, 48 de milioane de euro constituie creditele oferite de către BERD şi BEI, în părţi egale, iar 13,8 milioane de euro reprezintă un grant oferit de Uniunea Europeană pentru realizarea proiectului. Potrivit autorităților municipale, acesta este cel mai amplu proiect investiţional desfăşurat pînă în prezent, în municipiul Chişinău.

Proiectul prevede, la prima etapă, reabilitarea a 190 de kilometri de apeduct, pe porţiunile cu uzură avansată. Pentru cea de-a doua etapă este prevăzută reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare a apelor uzate din Chişinău, reabilitarea a 15 km de colectoare de canalizare, a rezervoarelor de apă potabilă de la staţia de tratare a apei, precum şi construcţia şi reabilitarea a circa 50 de fîntîni arteziene, ce vor fi utilizate în cazul unor situaţii excepţionale pe rîul Nistru. De asemenea, va fi construită prima uzină de producere a hipocloritului de sodiu din Republica Moldova, substanţă utilizată la tratarea apei potabile.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat deja acordurile de finanțare cu reprezentanții BERD și BEI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?