Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Directorul unui spital public, acuzat că nu și-a declarat un onorariu de milioane

3 ian. 2014,, 11:05   Societate
5815 7
Foto: finantistii.ro
Directorul Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa, este cercetat penal pentru abuz în serviciu, după ce a încasat un onorariu de peste 4,3 milioane de lei de la o companie farmaceutică. Potrivit publicației „Adevărul”, directorul instituției nu și-a declarat suma primită nici la fisc, și nici la Comisia Națională de Integritate.

Onorariul a fost primit de la compania germană „Arensia Exploratory Medicine GmbH”, care testează în Republica Moldova diverse produse farmaceutice pe pacienţi, relevă investigația publicației citate. Procurorii cercetează cazul pentru a stabili dacă Sergiu Popa avea dreptul să primească acest onorariu, ocupînd în acelaşi timp funcţia de director al spitalului. Deși cauza penală a fost pornită inițial pentru corupere pasivă, în prezent Popa e anchetat în calitate de bănuit pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorului care instrumentează cazul, pe pacienţii Spitalului Clinic Republican au fost testate 24 de feluri de medicamente, în baza contractului pe care îl are directorul instituției cu firma respectivă. Deocamdată, membrii CNI nu pot spune cu certitudine dacă la mijloc este vorba de abuz în serviciu sau conflict de interese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?