X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Moldova și Belarus vor asambla mai multe troleibuze și tractoare

10 dec. 2013,, 11:21   Economie
5217 0
Foto: noi.md
Republica Moldova și Belarus vor spori volumul de asamblare în Chișinău a troleibuzelor și tractoarelor belaruse, transmite NOI.md. Acorduri și contracte în acest sens au fost semnate în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică, care s-a desfășurat la Chișinău și a fost prezidată de vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, și vicepremierul Belarusului, Mihail Rusîi. În particular, părțile au semnat un acord suplimentar privind livrarea, în anul 2014, a 50 de seturi de piese pentru asamblarea troleibuzelor, precum și un contract privind livrarea în Moldova a pieselor pentru asamblarea tractoarelor pentru vii și livezi.

De asemenea, compania „Keramin” și întreprinderea mixtă „Keramin-Moldova” au semnat un contract privind livrarea, în anul 2014, a plitei ceramice și instalațiilor sanitare, iar rețeaua de magazine „Linella” din Moldova a semnat un contract cu fabrica de dulciuri „Spartak” din Belarus.

Valeriu Lazăr și Mihail Rusîi au semnat, de asemenea, protocolul celei de-a 15-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică, în cadrul căreia părțile au discutat perspectivele de dezvoltare a relațiilor comercial-economice bilaterale în diverse domenii. Părțile s-au arătat mulțumite de rezultatele activității din anul curent, menționînd dinamica bună a comerțului bilateral și perspectivele de sporire a volumului schimburilor comerciale datorită realizării unor proiecte noi în mai multe domenii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?