Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Banca Mondială va oferi un grant de un milion de dolari pentru consolidarea potențialului Curții de Conturi a Moldovei

7 oct. 2013,, 13:40   Economie
3216 0
Foto: antena3.ro
Banca Mondială va oferi Republicii Moldova ujn grant în mărime de un milion de dolari SUA pentru finanțarea Proiectului privind consolidarea oportunităților instituționale ale Curții de Conturi, transmite NOI.md. Acest lucru este prevăzut de acordul privind oferirea grantului, semnat de părți pe 14 august 2013, ratificarea căruia a fost aprobată la ultima ședință a Guvernului R.Moldova.

Mijloacele pentru realizarea proiectului vor fi allocate de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care face parte din grupul Băncii Mondiale. Proiectul va fi implementat timp de doi ani, acţiunile preconizate urmînd a fi finalizate pînă la 30 noiembrie 2015. Implementarea acestui proiect va permite consolidarea oportunităților instituționale a Curții de Conturi și va spori eficiența acesteea în domeniul desfășurării auditului finanțelor publice.

De menţionat, că în cadrul implementării Planului de acţiuni Republica Moldova - Uniunea Europeană, ţara noastră şi-a asumat obligaţia de a crea o instituţie supremă de audit, care să corespundă pe deplin standardelor internaţionale şi ale UE privind auditul public extern. Pentru realizarea acestor angajamente Curtea de Conturi, cu susținerea Băncii Mondiale, Oficiului Național de Audit al Suediei și UE, implementează Planul strategic de dezvoltare a instituției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?