X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

În instituţiile de învăţămînt superior va fi evaluat programul de pregătire profesională a studenţilor

2 oct. 2013,, 12:30   Societate
2320 0
Foto: unimedia.info
În instituţiile de învăţămînt superior din Moldova, la facultăţile de drept, va fi evaluat programul de pregătire profesională a studenţilor.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la comunicatul emis de Ministrul Educaţiei, vor fi evaluate ciclurile I şi II din 19 universităţi din ţară, dintre care 10 instituţii sînt de stat şi 9 private.

Obiectivul evaluării programului constă în performarea calităţii programului respectiv şi stabilirea îndeplinirii cerinţelor juridice şi a angajamentelor universităţii de a se ralia la cerinţele şi standardele naţionale şi europene.

Procesul evaluării va fi desfăşurat în mai multe etape, începînd cu auto-evaluarea efectuată de către instituţie, vizita echipei de experţi la universităţi, publicarea raportului de evaluare externă, evaluarea măsurilor întreprinse de instituţie în conformitate cu recomandările făcute după evaluarea externă.

Şefa Direcţiei învăţămînt superior şi dezvoltare a ştiinţei din cadrul Ministerului Educaţiei, Nadejda Velişco, a relatat că "proiectul documentului dat a fost avizat de toate universităţile şi urmează a fi consultat suplimentar cu agenţia selectată pentru evaluare şi Ministerul Jusţiţiei.

Potrivit Nadejdei Velișco, "Metodologia de evaluare va fi aplicată începînd cu anul curent de studii şi va fi extinsă şi în anul de studii 2014-2015. Evaluarea va fi realizată de către o agenţie internaţională, care va fi angajată de Ministerul Educaţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?