X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Iurie Leancă a discutat la New York posibilitatea lansării unui nou program al Corporaţiei Provocările Mileniului

1 oct. 2013,, 10:11   Societate
1965 3
Foto: digi24.ro
Premierul, Iurie Leancă, a discutat la New York cu preşedintele Corporaţiei Provocările Mileniului, Daniel Johannes, posibilitatea lansării negocierilor pentru un nou program de asistenţă al Corporaţiei Provocările Mileniului - Compact II.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la care a făcut totalurile vizitei în SUA, premierul a menţionat că în cadrul întrevederii cu Daniel Johannes, a discutat despre modul în care se desfăşoară actualul Programul Compact în Republica Moldova.

"Acesta vizează două proiecte importante de infrastructură: modernizarea agriculturii şi construcţia drumurilor. Totodată, am discutat o eventuală posibilitate privind lansarea Programului Compact II în domenii precum cel a educaţiei şi energetic. Georgia a trecut deja la implementarea unui nou program al Corporaţiei şi vrem să vedem dacă există posibilitatea ca şi noi să facem acest lucru. Cel puţin reacţia conducerii Corporaţiei nu a fost una reticentă. Dl Johannes a menţionat că urmărind felul cum se desfăşoară realizarea Programului Compact există premise pentru lansarea unui nou program", a spus încrezător premierul.

După cum am relatat anterior, Compact este un program de asistenţă oferit Republicii Moldova de către Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului pentru perioada 2010-2015. Programul prevede investiţii în infrastructura drumurilor şi infrastructura de irigare şi are o valoare de $262 mil.

Proiectul Reabilitarea Drumului prevede reabilitarea porţiunii traseului naţional M2 de la intersecţia Sărăteni spre raionul Soroca pînă la intersecţia Drochia, care are o lungime de 93 km. Traseul este considerat important pentru transportarea pasagerilor, mărfurilor şi serviciilor între RM şi Ucraina şi a fost inclus de către Guvern în lista priorităţilor Strategiei Naţionale de Dezvoltare şi Strategiei infrastructurii transportului terestru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?