Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Starea premierului slovac Robert Fico s-a îmbunătățit după tentativa de asasinat

27 mai. 18:45   Externe
2421 0

Starea sănătăţii premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat împotriva sa din 15 mai se îmbunătăţeşte, au anunţat luni guvernul de la Bratislava şi spitalul din oraşul Banska Bystrica, unde şeful executivului este internat, transmit Reuters.

Fico, în vîrstă de 59 de ani, a fost împuşcat cu patru gloanţe de la mică distanţă, atunci cînd îşi saluta simpatizanţii după o reuniune a guvernului desfăşurată în 15 mai în oraşul Handlova. El a fost transportat în stare gravă la spitalul din Banska Bystrica, unde a fost supus imediat unei operaţii care a durat peste cinci ore.

După două zile, a fost operat din nou. De atunci, starea sănătăţii sale se ameliorează, a anunţat luni Spitalul universitar F.D. Roosevelt din Banska Bystrica.

„Pe baza rezultatelor examinării, întîlnirea echipei medicale a confirmat ameliorarea graduală a stării sănătăţii prim-ministrului”, a menţionat guvernul slovac, fără a oferi alte detalii.

Atacul, prima tentativă majoră de asasinat contra unui lider politic european în ultimii peste 20 de ani, a evidenţiat divizarea politică profundă existentă în societatea slovacă. Poliţia l-a arestat pe autor la locul atacului.


Ulterior, procurorii l-au acuzat pe atacator, identificat drept Juraj C. (71 de ani), de crimă cu premeditare, iar un tribunal a ordonat plasarea acestuia în arest.

Juraj C. a declarat în faţa instanţei că a dorit doar să-l rănească pe Robert Fico, nu să îl ucidă, întrucît nu este de acord cu politicile sale guvernamentale. El a folosit o armă pe care o avea de peste 30 de ani.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?