Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin a condus o ședință privind cooperarea cu Transnistria

21 apr. 2018,, 11:11   Politică
5565 6

La Guvernul FR, sub conducerea viceprim-ministrului FR Dmitri Rogozin, a avut loc şedinţa interdepartamentală pe problemele de interacțiune cu Transnistria. La aceasta a participat o delegație condusă de președintele nerecunoscutei RMN Vadim Krasnoselski, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului Serviciul de presă al liderului transnistrean, participanții la şedinţă au discutat în detalii întreaga listă a chestiunilor de pe agenda cooperării ruso-transnistrene pentru anul 2018. Documentul prezentat de partea transnistreană le-a fost transmis din timp colegilor ruși, pentru studiere preliminară și analiză.

După cum a fost menționat, discuția la obiect purtată a permis determinarea parametrilor practici pentru realizarea mai multor inițiative privind domenii concrete de interacțiune legate direct de realizarea drepturilor cetățenilor ruși și a compatrioților, care locuiesc în Transnistria.

Părțile au discutat, spre exemplu, proiectele propuse pentru domeniul dezvoltării mecanismelor de creditare a întreprinderilor din Transnistria. Au găsit în comunsoluţii privind problema accesului optim pe piața rusă a produselor exportate de Transnistria.

Un subiect important al discuţiilor l-a constituit şi acel referitor la punerea în aplicare a programelor de asistenţă a Guvernului rus în Transnistria, inclusiv "Capitalul de maternitate". Părţile au vorbit, de asemenea, despre perspectivele de extindere a listei și de creștere a volumului proiectelor de infrastructură rusească, implementate în nerecunoscuta RMN, inclusiv prin linia de integrare ANO Eurasiatcă. O altă problemă actuală - extinderea mecanismului de obținere a cetățeniei rusești pentru un cerc cît mai larg al locuitorilor Transnistriei.


O atenție deosebită a fost acordată problematicii dobîndirii cetățeniei ruse de către tinerii, născuți după anul 1991. Potrivit celor menționate, activitatea comună transnistreano-rusă privind implementarea inițiativelor, propuse în formatele discutate va continua în regim de lucru în cadrul canalelor existente de comunicare bilaterală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?