X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Krasnoselski și Ignatiev s-au văzut la Moscova cu Rogozin și Zatulin

3 apr. 2018,, 14:11   Politică
3699 3

Liderul separatist Vadim Krasnoselski şi pretinsul său ministru de externe Vitali Ignatiev s-au întâlnit la Moscova, cu vicepremierul Dmitri Rogozin, reprezentantul pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei, şi vicepreşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile cu CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii, Constantin Zatulin.

Transnistrenii au abordat, în principal, problema facilitării pătrunderii produselor fabricate în regiune pe piaţa Federaţiei Ruse.

Potrivit unor comunicate de presă ale așa-zisei președinții transnistrene, cei doi lideri de la Tiraspol au discutat cu Dmitri Rogozin despre facilitarea procedurilor de pătrundere a produselor transnistrene pe piața Federației Ruse, despre sprijinul finaniciar al Moscovei pentru regiune și despre importanța menținerii pacificatorilor ruși la Nistru și neadmiterea schimbării formatului de pacificare în unul internațional.

„Părțile consideră destructive orice tentative de reformare a operațiunii de pacificare la Nistru, care asigură un dialog politic pașnic la masa de negocieri”, se spune în comunicatul Tiraspolului.

De asemenea, părțile au mai discutat despre extinderea comisiei de la Consulatul rus din Tiraspol în contextul creșterii numărului de transnistreni care solicită cetățenia Federaţiei Ruse.


Procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol a fost un alt subiect discutat cu Rogozin. Krasnoselski pare a fi mulțumit de semnarea, la sfârșitul anului 2017, a celor cinci protocoale, unele dintre care sunt deja aplicate.

La întrevederea lui Krasnoselski cu Zatulin, partea rusă a subliniat buna desfășurare a alegerilor prezindențiale în regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?