Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce se întîmplă cu Pămîntul după ziua echinocțiului de toamnă, la 22 septembrie

22 sep. 2013,, 03:41   Ştiinţă şi IT
9207 0
Foto: diary.ru
În acest an, echinocțiul de toamnă va începe în seara de 22 septembrie - mai exact, la 20.44 . În această zi soarele trece de ecuator. Ziua devine egală cu noaptea în emisfera sudică și nordică, ele durează exact cîte 12 ore.

Influențează oare aceasta vremea, temperatura sau presiunea atmosferică ? Cînd în ziua echinocțiului ziua se egalează cu noaptea, este firesc că emisfera noastră primește mult mai puțină energie și căldură. Pînă la 22 septembrie ne bucurăm nu numai de căldură, ci și de o cantitate mult mai mare de lumină - de condiții meteorologice, în general, mai favorabile. După acestă dată îndurăm frigul, pentru că într-o zi foarte scurtă, atunci cînd soarele este deasupra orizontului la un mic unghi de înclinare, norii se formează mult mai intens. Deși după echinocțiu sînt zile frumoase, aceasta deja depinde de alți factori - circulația maselor de aer în atmosferă, intensitatea formării cicloanelor și anticicloanelor.

Natura a organizat totul foarte rațional. Dar, în ultimul deceniu este tot mai vizibil factorul uman . Emanarea în atmosferă a gazelor cu efect de seră influențează, de asemenea, formarea vremii. Vremea în regiunea Europei Centrale se formează în mare parte în Oceanul Atlantic. Și dacă acolo există influența factorilor poluanți, de exemplu, o deversare mare de petrol, aceasta poate afecta formarea activității ciclonice. Astfel încît după echinocțiul de toamnă vremea nu este neapărat zi de zi tot mai rece.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?