X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ce au descoperit recent cercetătorii sub suprafața Pămîntului

1 mai. 00:30   Externe
5273 0

Cercetătorii de la Northwestern University din SUA au anunțat că au descoperit „un tezaur acvatic” ascuns adînc sub suprafața Pămîntului.

Descoperirea a fost posibilă datorită unui tip de rocă albastră care există în mantaua planetei noastre și are abilitatea unică de a capta apă în structura sa.

Anunțul oamenilor de știință contestă teoriile îndelung acceptate despre originile apei pe Pămînt și sugerează că oceanele noastre ar putea avea o sursă mai „aproape de casă” decît s-a crezut pînă acum, notează Noi.md cu referire la descopera.ro.

Cercetătorul Steven Jacobsen a explicat că acest ocean masiv din subteran a fost detectat cu ajutorul unei rețele de 2.000 de seismografe de pe întreg teritoriul Statelor Unite. Aceste instrumente au detectat unde seismice generate de la peste 500 de cutremure.

Pe măsură ce trec prin Pămînt, aceste unde se deplasează diferit prin rocile umede spre deosebire de cele uscate. Această diferență în viteză a fost esențială pentru identificarea prezenței unei cantități atît de vaste de apă, la mare adîncime în subteran.


3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?