Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Preşedintele Braziliei şi-a amînat vizita în SUA

18 sep. 2013,, 16:23   Externe
2620 0
Foto: rg.ru
Preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi-a amînat vizita în Statele Unite în octombrie după recentele dezvăluiri despre un caz de spionaj american în Brazilia, au anunţat marţi Brasilia şi Washingtonul, transmite AFP.

"Ţinînd cont de apropierea vizitei de stat planificate la Washington - şi în absenţa unei clarificări satisfăcătoare a faptelor cu explicaţii şi la înălţimea angajamentului de a opri activităţile de interceptare - condiţiile de desfăşurare a acestei vizite şi data fixată în prealabil nu sînt îndeplinite", a anunţat un comunicat al serviciului de presă al preşedintei braziliene.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al preşedinţiei americane Jay Carney a declarat că o astfel de deplasare "nu ar trebui umbrită de un singur dosar oricare ar fi importanţa sau dificultăţile pe care îl reprezintă".

Desfăşurarea acestei vizite depindea, potrivit Brasilia, de explicaţiile oferite de Washington asupra unui caz de spionaj al comunicaţiilor private ale preşedintei şi ale unora dintre colaboratorii ei de către serviciile secrete americane. Aceste dezvăluiri se bazează pe documente ale Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), furnizate de fostul informatician american Edward Snowden jurnalistului american Glenn Greenwald, care trăieşte la Rio de Janeiro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?