Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Turcia în flăcări: turcii revoltați de moartea unui student protestatar (FOTO)

14 sep. 2013,, 15:00   Externe
3173 0
Foto: bm.img.com.ua
La Istanbul din nou au izbucnit revolte sîngeroase. Protestatarii au ieșit în stradă sub sloganul "Sîntem cu toții Ahmet". Este vorba despre studentul Ahmet Atakan care a fost ucis în timpul ciocnirilor cu poliţia, informează NTV.

Studentul de 22 de ani, a fost ucis într-o localitateaaflată la graniţa dintre Turcia şi Siria. Tînărul a participat la o demonstranție împotriva tăierii copacilor în preajma Universității Tehnice din localitate.

Potrivit protestatarilor, moartea tînărului a fost cauzată, cel mai probabil, de o grenadă. Autoritățile insistă că el ar fi căzut de pe acoperiș, aruncînd în polițiști cu panouri solare.

Deja a doua zi sînt cuprinse de revolte cîteva orașe mari: Istanbul, Ankara și Izmir.

Poliția s-a pregătit pentru ripostă și a concentrat forțe în centrul orașului. Dar protestatari au ieșit în piața Kadikoy, în partea asiatică a Istanbulului.

Cîteva sute de tineri ridicat baricade din moloz, au aprins ruguri și au devastat cîteva magazine. Pentru a calma protestatarii poliția a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Aceștia au raspuns cu o ploaie de pietre și cocktail-uri Molotov.

Protestele se desfășoară departe de principalele zone turistice ale Turciei. Potrivit unei declarații a autorităților locale, turiștii nu se află în pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?