X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Rogozin: Fule, ne ameninți?

14 sep. 2013,, 04:06   Politică
19120 9
Foto: blic.rs
Știrea privind instituirea unui nou embargo la importul vinurilor moldovenești în Rusia este viu discutată nu doar în Moldova, dar și în străinătate. Drept exemplu, declarația Parlamentului European, care a calificat drept inacceptabile presiunile exercitate de Moscova asupra țărilor membre ale ”Parteneriatului Estic” a fost fără întîrziere parată de Dmitri Rogozin, reprezentant al special al Rusiei la negocierile în problema reglementării transnistrene, transmite tv7.md.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a putut trece cu vedere rezoluția Parlamentului European adoptată în cadrul recentei sesiuni de la Strasbourg. Diplomatul moscovit, cunoscut pentru ușurința cu care folosește în public expresii usturătoare, și-a expus poziția în contul său de pe Twitter: ”Absolventul Institutului de Stat pentru Relații Externe de la Moscova, fostul ambasador al Cehiei la NATO, Stefan Fule, ne face din deget. Fule, tu ne ameninți?”, scrie Rogozin.

Parlamentul European a chemat joi Rusia să renunțe la presiunile politice și economice la adresa țărilor din ”Parteneriatul Estic”. În ajun, comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Stegan Fule, a declarat în discursul său, adresat europarlamentarilor, că ”orice presiuni exercitate de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul Estic, ca răspuns la dorința acestora de a se apropia de Europa, este inacceptabilă”. Particular, comisarul european a menționat majorarea prețurilor la gaze și instituirea unor bariere vamale. De asemenea, Fule a subliniat că apropierea acestor țări de Europa nu aduce prejudicii relațiilor lor cu Moscova.

Săptămîna trecută, în cadrul întîlnirii cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, la Vilnius, miniștrii de Externe ai țărilor din Uniunea Europeană și-au exprimat întreaga susținere pentru statele membre ale Parteneriatului Estic: Moldova, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Georgia și Armenia.

Totodată, după cum remarcă publicația on-line Kommersant.md, Bruxelles-ul nu se grăbește să-și strice relațiile cu Moscova din cauza țărilor din Parteneriat – susținerea europenilor se limitează, deocamdată, la declarații politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?