X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Un nou sistem de studii pentru elevii din colegii

6 sep. 2013,, 12:52   Societate
5313 0
Foto: edu.tr
Pentru prima dată, în Republica Moldova va fi implementat un nou sistem de studii. Proiectul vizează elevii din 13 colegii din toată republica și va fi realizat pe durata anului de învățămînt 2013-2014. Potrivit acestui program, elevii admiși în anul întîi își pot alege singuri profesorii și disciplinele, pe care, la fel, le pot solicita de la alte specialități și instituții de învățămînt.

Totodată, reprezentanții Ministerului Educației spun că noul sistem prevede și unele elemente obligatorii, cum ar fi: învățarea unei limbi străine, deprinderea unui curs de tehnologie informațională și a unui curs de comunicare. ”Implementarea noului sistem de credite de studii constituie un pas spre racordarea învăţămîntului vocaţional din Republica Moldova la standardele europene”, a precizat viceministrul educației, Loretta Handrabura.

De asemenea, pentru prima dată, la absolvirea colegiului va fi format un rating de performanţă al elevului. Acesta va fi stabilit în suplimentul la diplomă şi va fi un indicator ce va permite angajatorului să determine nivelul de formare profesională a tînărului specialist.

Menționăm că sistemul inovațional de studii, care este un proiect-pilot, va fi implementat în următoarele colegii: Colegiul Financiar Bancar din Chişinău; Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM; Colegiul de Construcţii din Chişinău; Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău; Colegiul Tehnologic din Chişinău; Colegiul Politehnic din Chişinău; Colegiul Politehnic din Bălţi; Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi; Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul; Colegiul Agroindustrial din Ţaul; Colegiul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni; Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie „Raisa Pacalo” şi Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?