X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cum ne afectează schimbările meteo starea de sănătate

3 aug. 2013,, 15:00   Societate
3272 0
Foto: ringincentrulvechi.ro
Variațiile mari de temperatură din ultima perioadă pot afecta echilibrul psihic și starea de sănătate a persoanelor meteo-sensibile. Psihologul Irina Novac spune că ”e vorba de persoanele cu tulburări cardio-vasculare, cu temperament instabil – coleric și melancolic – și cele care suferă deja de afecțiuni neurologice. Putem face o răceală chiar în plină vară și avem un disconfort psihic – dispoziție proastă, iritabilitate, moleșeală sau insomnie”.

Și medicul nutriționist Luminița Suveică afirmă că, în special, sînt afectate persoanele sensibile la schimbările meteorologice. ”Au de suferit vîrstnicii și cei cu maladii cardiace și vasculare. Ei simt o slăbiciune generală, o oboseală cronică și dureri de cap. Diferența optimă între temperaturi trebuie să fie de patru grade. Ceea ce avem noi acum în natură nu e o temperatură optimă. Și copiii mici pot fi sensibili, ei pot să fie mai agitați în această perioadă”, susține medicul.

Specialiștii recomandă să ne odihnim mai mult și să încercăm să gîndim pozitiv pentru a reveni la echilibrul psihic și fizic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?