X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Beneficiile proiectului "Schimbările climatice în bazinul rîului Nistru" (VIDEO)

16 iul. 2013,, 17:10   Societate
3354 0
Foto: noi.md
”Proiectul OSCE și al Comisiei Economice a ONU pentru Europa va ajuta Moldova și Ucraina să se adapteze la schimbările climaterice care ne așteaptă. Declarația îi aparține directorului Asociaţiei Ecologice Internaţionale „Eco-Tiras”, Ilia Trombiţchi, cu referire la proiectul "Schimbările climatice în bazinul rîului Nistru" lansat la Chişinău, la sfîrșitul săptămînii trecute.

Potrivit lui, din sursele științifice se cunoaște că, peste douăzeci de ani, în rîul Nistru va fi cu 20 % mai puțină apă decît este acum. Expertul explică că, prin acest proiect, se va evalua vulnerabilitatea diferitelor regiuni ale Moldovei și Ucrainei, apoi se vor propune acțiuni comune.

”Beneficiile proiectului constau în faptul că ambele țări vor fi pregătite pentru schimbările climaterice și consecințele secetei, inundațiilor și lipsei de apă. El este dedicat politicilor actuale de mediu, dar realizarea lui depinde în mare măsură de autorități – de Guvern – dacă executivul nu va susține și nu va prioritiza aceste inițiative, nu vom avea rezultate”, a mai adăugat ecologistul.

Anterior, un alt expert, Nikolai Denisov, amintea că pentru combaterea consecinţelor schimbărilor climatice în bazinul rîului Nistru este nevoie de 500 de mii de euro.

Amintim că proiectul este prevăzut pentru trei ani şi prevede elaborarea unei strategii de adaptare la schimbările climatice în bazinul rîului Nistru, precum şi a unui plan comun de acţiuni pentru guvernele din Moldova şi Ucraina. Proiectul OSCE şi al (CEE-ONU), "Schimbările climatice în bazinul rîului Nistru" a fost lansat la Chişinău la sfîrșitul săptămînii trecute.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав