X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Olanda acuză “Microsoft” că spionează ilegal utilizatorii

18 oct. 2017,, 03:30   Externe
2072 0

“Microsoft” spionează ilegal utilizatorii Windows 10, potrivit autorității de protecție a datelor personale din Olanda (DPA).

Între datele colectate se află linkurile fiecărui site pe care îl accesează cei care folosesc browserul Microsoft Edge și ce aplicații sunt folosite și cât timp, scrie TechCrunch. Instituția olandeză a mai afirmat că utilizatorii Windows 10 nu sunt informați în mod clar ce fel de informații colectează “Microsoft”, astfel că acordul dat companiei de folosire a datelor lor private nu este valid. Mai mult, aceștia nu știu la ce sunt folosite informațiile lor intime.

Dacă utilizatorii calculatoarelor sau tabletelor cu Windows nu schimbă setările de bază, atunci “Microsoft” colectează enorm de multe lucruri despre clienți. Și cînd le schimbă, aceștia pot doar să reducă fluxul de date, dar nu îl pot opri de tot. DPA a cerut Microsoft să înceteze practicile ilegale.

Acuzele vin în contextul în care anii trecuți “Microsoft” susținea o campanie publicitară în care acuza Google că citește email-urile utilizatorilor Gmail pentru a le livra reclamă relevantă. De partea cealaltă, “Microsoft” susține că practicile sale sunt în acord cu legislația.


Windows 10 a fost lansat în anul 2015 și acum are 400 de milioane de utilizatori la nivel global. Din total, circa 4 milioane se găsesc în Olanda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?