Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Olanda vrea să interzică utilizarea Facebook

6 feb. 14:45   Externe
3160 0

Potrivit publicației, autoritățile olandeze au încercat să ajungă la un acord cu compania mamă Meta pe tema securității datelor, însă negocierile nu s-au încheiat cu vreun rezultat. Prin urmare, guvernul a început pregătirile pentru a interzice Facebook.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne al Olandei, Alexandra van Huffelen, a confirmat că guvernul este preocupat de mai mulți ani de modul în care Facebook gestionează datele confidențiale, relatează rbc.ua

În 2017, Meta a făcut ajustări la rețeaua de socializare la cererea autorităților olandeze, dar acest lucru nu a rezolvat problema. În plus, guvernul a exprimat noi îngrijorări cu privire la securitatea activității Facebook.

Drept urmare, în ianuarie 2024, guvernul a cerut Autorității pentru Protecția Datelor să ofere o recomandare cu privire la siguranța utilizării Facebook. Potrivit De Telegraaf, direcția competentă va furniza aceste recomandări în viitorul apropiat. Cu toate acestea, după cum notează publicația, guvernul vizează o interzicere completă a Facebook.

În primăvara anului 2023, autoritățile olandeze au interzis oficialilor și membrilor guvernului să folosească TikTok, din cauza temerilor legate de spionajul prin intermediul platformei create de dezvoltatori chinezi. Numărul total al funcționarilor publici din Olanda este de 140 de mii.


De asemenea, anterior s-a anunțat că Organizația Europeană pentru Protecția Consumatorilor a depus o plîngere împotriva rețelelor de socializare Facebook și Instagram. Organizația susține că Meta încalcă dreptul fundamental al europenilor la protecția datelor, obligîndu-i să aleagă între urmărirea pentru publicitate personalizată și plata a pînă la 251,88 euro pe an.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?