X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Încă o ȘANSĂ: Elevii care au picat BAC-ul ar putea să-l susțină repetat ÎN ACEST AN (VIDEO)

27 iun. 2013,, 17:45   Politică
8106 4
Foto: noi.md
În acest an ar putea fi organizată o sesiune repetată a examenelor de bacalaureat. Asta în condițiile în care, conform normelor legale, cei care au picat examenul trebuiau să-l susțină la anul viitor. Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, care susține că, cel mai probabil, sesiunea repetată va fi doar la matematică, examen pe care circa 40 la sută nu l-au susținut, relatează NOI.md.

“Absoluta majoritate din cei care nu au susținut examenele la BAC au doar un singur examen nesusținut, iar cei 40 la sută nu au susținut la matematică. Respectiv, în sesiunea repetată vor fi oferite șanse celor care doresc sa învețe. Principala concluzie care, de fapt, a devenit foarte evidentă în ultimii ani, cînd mulți agenți economici aveau dificultăți în a-și selecta specialiști bine pregătiți ca să-și aducă contribuția la dezvoltarea țării, este că noi avem nevoie de cunoștințe, și nu de note înalte”, a menționat Streleț.

Astăzi, conform rezultatelor prezentate la examenele de bacalaureat, circa 42 la sută din note sînt negative. Mîine, ministrul Educației, Maia Sandu, va prezenta în Parlament un raport pe marginea desfășurării sesiunii de bacalaureat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?