Cea mai în vîrstă persoană din lume a fost o femeie de origine franceză

Cea mai în vîrstă persoană din lume a fost o femeie de origine franceză

Cea mai în vîrstă persoană, care a trăit vreodată pe Terra, potrivit datelor statistice, a fost o femeie de origine franceză. Jeanne Louise Calment s-a născut la data de 21 februarie în anul 1875, în Arles, şi a decedat la 4 august anul 1997.

Aceasta a trăit 122 de ani și 164 de zile. Curios este faptul că Jeanne Calment a fumat de la vîrsta de 21 de ani, ea obișnuia să bea vin de Porto și să mănînce cantități uriașe de ciocolată, în fiecare săptămînă. Ea a avut un stil de viață lipsit de riscuri.

Printre hobby-urile sale s-au numărat: tenisul, ciclismul, înotul, rolele, pianul și opera. Jeanne Calment credea că secretul longevității este să fii vesel mereu și să eviți stresul. Mai mult, ea era cunoscută de apropiați pentru zicala: „Dacă nu poți face nimic, nu îți face griji!”. Jeanne s-a născut într-o familie bogată și bogăția i-a permis să aibă o viață ușoară, lipsită de stres.

Unii membrii apropiați ai familiei sale au trăit, de asemenea, peste medie. Fratele ei a trăit 97 de ani, tatăl ei a murit cu şase zile înainte să împlinească vîrsta de 93 de ani, iar mama sa a trăit 86 de ani. Un film documentar despre viața ei, intitulat „Beyond 120 Years With Jeanne Calment”, a fost lansat în anul 1995.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load