Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Voronin comentează legea lui Șevciuc cu privire la frontiera de stat a rmn (VIDEO)

19 iun. 2013,, 15:15   Politică
5016 3
Foto: noi.md
Această panică creată la nivel central vizavi de problema transnistreană este intenționată. Declarația aparține președintelui PCRM, Vladimir Voronin, care mai consideră că în spatele legii cu privire la frontiera de stat semnată de pretinsul lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, se ascund interese necunoscute.

Vladimir Voronin susține că în ultima perioadă s-a exagerat cu afirmații, opinii și propuneri vizavi de problema transnistreană. ”Intenționat se exagerează. Analiștii ăștia politici, în loc să-și toarne pe cap cenușă și să dispară din văzul publicului, ei se bagă în cameră și vorbesc aiureli. Aici interes au cei care se ocupă cu așa-numita românizare a Republicii Moldova în toți acești ani”, a declarat liderul comuniștilor.

Mai mult, președintele comuniștilor consideră că legea semnată de Evgheni Șevciuc a fost făcută la inițiativa unor forțe necunoscute deocamdată. ”Eu nu înțeleg de ce conducătorul din stînga Nistrului a trebuit să emită acest decret tocmai în această perioadă. Sigur, el n-a făcut-o din capul lui, dar nici la inițiativa prietenilor noștri din răsărit. Au făcut-o ei din alte intenții. Sînt niște lucruri foarte interesante, pe care noi încă trebuie să le urmărim – de unde încep și cum merg mai departe”, a specificat Vladimir Voronin.

Într-o vizită la Bender, pretinsul lider al separatiștilor Evgheni Șevciuk a declarat că tensionarea situației în zona de securitate de la Nistru s-ar datora instabilității politice de la Chișinău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?