Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul Federației Ruse convocat la Ministerul de Externe în legătură cu Rogozin

2 aug. 2017,, 17:02   Societate
3129 5

Astăzi ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu declarațiile publice de dată recentă făcute de către viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin.

Potrivit MAEIE, ambasadorului rus i s-a atras atenția asupra interviului acordat recent de vicepremierul Dmitri Rogozin postului de televiziune ”Rossia 24”, în care acesta și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea avînd un caracter denigrator și mincinos.

Potrivit sursei, “acțiunea nu pot fi calificate în alt mod decît o ingerință brutală în treburile interne ale statului nostru. Mai mult, astfel de declarații nu cadrează nici cu caracterul relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă, pe bază de respect reciproc”.

În acest context, ambasadorului rus i s-a comunicat decizia autorităților moldovenești de a-l declara pe Dmitri Rogozin persoană indezirabilă pe teritoriul țării noastre, cu aplicarea interdicției de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova.

Menționăm că, această decizie a parcurs toate procedurile instituționale interne și a fost adusă la cunoștința părții ruse în conformitate cu uzanțele diplomatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?