X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rogozin, declarat persona non grata în Republica Moldova

2 aug. 2017,, 14:34   Politică
11197 16

Vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova de către autoritățile moldovene.

Un proiect de hotărîre în acest sens a fost adoptat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, comunică NOI.md.

Autoritățile și-au argumentat decizia prin faptul că Dmitri Rogozin a făcut în repetate rînduri declarații cu caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova.

„Vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților noastre, cu un pronunțat caracter denigrator și mincinos. Aceste evoluții nu pot fi calificate în alt mod decît o ingerință crasă în treburile interne ale statului nostru. Avînd în vedere că aceste declarații publice afectează serios imaginea și autoritatea țării noastre, propunem ca domnul Rogozin să fie declarat persoană indezirabilă pe teritoriul țării, cu aplicarea măsurilor restrictive sub formă de interdicție de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Moldova”, a argumentat ministrul de externe, Andrei Galbur.

Premierul Pavel Filip a declarat, la rîndul său, că o asemenea atitudine din partea unui oficial de stat străin în raport cu țara noastră este inacceptabilă.


„Este de datoria noastră, a autorităților, ca, de fiecare dată cînd simțim această nevoie, să protejăm demnitatea cetățenilor și țara noastră. Relațiile noastre cu orice țară din lume trebuie să fie bazate pe respect reciproc”, a subliniat el.

Menționăm că într-un interviu recent pentru postul „Rossia-24”, Dmitri Rogozin și-a exprimat poziția față de guvernanții Republicii Moldova spunînd că sînt „niște țigani”. Declarația a urmat după un alt scandal, provocat de zădărnicirea vizitei oficialului rus în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?