Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce convoacă Transnistria Congresul deputaților de toate nivelurile?

20 feb. 09:35   Politică
3015 0

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski a inițiat procesul de convocare a congresului deputaților de toate nivelurile.

Potrivit serviciului său de presă, el a luat această decizie în urma examinării adresării Adunării consultative a primilor deputați transnistreni de pe lîngă așa-zisul președinte al Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN, împărtășind îngrijorarea acestora cu privire la "presiunea din partea Chișinăului, care încalcă drepturile și înrăutățește situația socio-economică a locuitorilor din Transnistria".

Conform legislației în vigoare, decizia aparține acum Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN.

În cazul în care această inițiativă va fi susținută, deputații vor trebui să stabilească data și locul desfășurării Congresului, ordinea de zi și norma de reprezentare a Sovietelor locale.

Biroul pentru Reintegrare a precizat că autoritățile moldovenești promovează obiectivul restabilirii depline a spațiului socio-economic comun dintre cele două maluri ale Nistrului și în acest sens se ghidează după interesele cetățenilor moldoveni și după normele legislației naționale în vigoare.

4
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?