Chirinciuc neagă că și-ar fi recunoscut vina (VIDEO)

Chirinciuc neagă că și-ar fi recunoscut vina (VIDEO)

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

Decizia a fost luată astăzi, 14 iulie, de către magistrații Judecătoriei Buiucani. Tot azi, fiind prezent în sala de judecată, fostul ministru a făcut primele declarații după reținerea sa, acesta menționînd că se declară nevinovat. 

În așteptarea deciziei magistraților, Iurie Chirinciuc a ținut să-și arate nemulțumirea față de mass-media, pentru modul în care a reflectat situația sa. Fostul ministru a declarat că are dreptul la prezumția nevinovăției, iar imaginile prezentate de Centrul Național Anticorupție nu au legătură cu acest dosar.  

”Eu nu am făcut declarații pînă acum, nu am avut posibilitatea. Nu o să fac nici acum, lăsăm instanța să se pronunțe, după care o să vorbesc. Am avut posibilitatea să privesc ce ați derulat în această perioadă. Este strigător la cer. Ați mușcat din mărul otrăvit. Ați luat momeala... Acel pachet sau acele poze pe care le-ați preluat de la CNA și domnul procuror v-a atenționat din start că există prezumția nevinovăției, dar voi le-ați transmis așa cum ați vrut. Acele imagini nici nu au nimic cu acest dosar. O să fie decizia, după care vin cu comentarii. Eu mă aștept la o decizie prin care să nu fiu declarat vinovat. Eu nu mi-am recunoscut vina, dar am recunoscut că am construit drumuri, pentru asta sînt aici”, a declarat Iurie Chirinciuc.

Procurorul care instrumentează acest caz a declarat că în trei săptămîni, mai exact pe 2 august, Iurie Chirinciuc și-ar putea primi sentința.

Realitatea.md amintește că fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este învinuit pentru două capete de acuzare: trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Împreună cu ex-ministrul, pe banca acuzaţilor vor compărea şi doi agenţi economici, învinuiţi de complicitate la trafic de influenţă. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load