X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Indemnizații de mii de lei pentru Filat și miniștrii demiși. Vezi ce sumă va ridica fiecare

6 iun. 2013,, 18:30   Politică
5470 11
Foto : filat.md
Membrii fostului Executiv, care nu se regăsesc în actuala echipă guvernamentală, vor obţine cîştiguri şi din demisii. Legea le permite demnitarilor concediaţi să ceară o indemnizaţie unică, egală cu şase salarii medii lunare. În unele cazuri, este vorba despre sume de zeci de mii de lei.

Fostul prim-ministru Vlad Filat, care a fost demis pe 5 martie, poate solicita o indemnizaţie echivalentă cu şase salarii de funcţie, ceea ce constituie peste 52 de mii de lei. Cu o compensaţie de lux poate pleca de la Guvern şi fostul ministru al Transporturilor Anatol Şalaru. În timpul mandatului, demnitarul a avut un salariu de 7.100 de lei, iar acum poate solicita statului o indemnizaţie de peste 42 de mii de lei. Exact de aceeaşi sumă poate beneficia şi fostul ministru al Culturii Boris Focşa, dar şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului Octavian Ţîcu. El a fost demis doar la două săptămîni de la numirea sa, după care a fost ministru în exerciţiu.

Fostul vicepremier pe probleme sociale Mihai Moldovanu, care a avut un salariu de 8 mii de lei, poate beneficia de o indemnizaţie de aproape 50 de mii de lei. Fostul director al Moldsilva Ion Cebanu, care anterior a deţinut şi funcţia de ministru al Tineretului, a spus că a ridicat doar indemnizaţia de la minister. Iar de la Moldsilva nu poate beneficia de compensaţie, pentru că a plecat după ce a depus cererea de eliberare.

Totodată, dacă foştii demnitari nu se angajează timp de trei luni, vor putea beneficia de o indemnizaţie de peste 22 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?