Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Prințul Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost externat

22 iun. 2017,, 23:30   Externe
1358 0

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marți dimineață din spitalul londonez unde a petrecut două zile, a anunțat un purtător de cuvînt de la Palatul Buckingham, citat de AFP.

"Ducele de Edinburgh a părăsit spitalul în această dimineață", a confirmat acel purtător de cuvînt pentru AFP.

Prințul Philip, în vîrstă de 96 de ani, a fost spitalizat marți seară, "preventiv, pentru tratarea unei infecții asociate unei patologii preexistente", a anunțat miercuri serviciul de presă de la Palatul Buckingham.

După ce a asistat la prima zi a curselor de cai de la Ascot, prințul Philip s-a deplasat marți seară la spital, la recomandarea medicilor. Miercuri, el nu a putut să asiste la ceremonia oficială ce a marcat deschiderea noii sesiuni a Parlamentului britanic, așa cum o cere tradiția, alături de soția sa. Fiul lor cel mare, prințul Charles, a preluat această responsabilitate.

Soțul suveranei britanice va merge în cursul zilei de joi la castelul Windsor, la est de Londra, pentru a se odihni.


Regina Elizabeth a II-a va continua să meargă la Ascot pentru a asista la celebrele curse de cai, care vor continua pînă sîmbătă.

Prințul Philip a anunțat la începutul lunii mai că se va retrage din activitate în toamna acestui an, reducîndu-și programul de lucru, dar continuînd să participe din cînd în cînd la anumite evenimente publice.

Glumeț și predispus la gafe, în contradicție cu Elisabeta a II-a, care este foarte rezervată, prințul Philip este de peste o jumătate de secol un companion de nădejde al soției sale. În 2009, el a doborît recordul de longevitate al prinților și prințeselor cu statut de consort în Marea Britanie, ce era deținut pînă atunci de Charlotte, consoarta regelui George al III-lea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?