Dodon a semnat o inițiativă legislativă în sprijinul familiilor cu copii

Dodon a semnat o inițiativă legislativă în sprijinul familiilor cu copii

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, șeful statului a înaintat o inițiativă legislativă menită să asigure un trai mai bun pentru familiile cu copii, informează NOI.md.

Proiectul de lege semnat de Igor Dodon prevede instituirea așa-numitului capital familial, care are drept scop îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor, în special celor cu mulți copii. Banii ar urma să fie direcționați spre asigurarea accesului la educație al copiilor, întremarea sănătății sau reabilitarea acestora.

Potrivit inițiativei, prestația socială va fi acordată la nașterea fiecărui copil, iar mărimea capitatului familial va varia în funcție de numărul copiilor din familie. Suma capitalului familial la nașterea primului copil va fi de 1,5 salarii medii pe economie (circa 7850 de lei) pentru anul precedent, pentru al doilea copil – două salarii medii pe economie pentru anul precedent, iar pentru trei și mai mulți copii – trei salarii medii pe economie pentru anul precedent. Familia va avea dreptul să beneficieze de această prestație la împlinirea de către copil a vîrstei de 3 ani.

Șeful statului a solicitat Parlamentului să includă în regim de urgență pe ordinea de zi a ședințelor plenare această inițiativă. Totodată, cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, Igor Dodon a amintit despre rolul primordial al familiilor în societate și a adresat un mesaj de felicitare.

„Astăzi țara noastră se confruntă cu multiple probleme de ordin economic, moral și social. Cu toate acestea, este necesar să păstrăm și să transmitem modelul tradițional al societății, unde familia reprezintă celula acesteia. Familia moldovenească trebuie să fie familia completă, familia bunăstării, a ocrotirii copiilor și stimei față de părinți, familia cetățenilor solidari, activi și implicați”, se arată în mesajul demnitarului. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load