Candu: Statutul de observator va avea mai mult un efect simbolic

Candu: Statutul de observator va avea mai mult un efect simbolic

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu a declarat că obținerea statutului de observator de către RM în Uniunea Economică Eurasiatică (CEEA) nu va afecta relațiile cu Uniunea Europeană.

 „Orice statut de observator în orice organizație nu încalcă relațiile noastre cu Uniunea Europeană. Cu UE, avem un acord de asociere și de liber schimb aprofundat și cuprinzător, ceea ce indică că sîntem la un alt nivel de cooperare cu UE. Prin urmare, indiferent unde sîntem observatori, aceasta nu va afecta relațiile cu Uniunea Europeană“, - a declarat Candu.  .
 
Totodată, spicherul a menționat  că „orice acord internațional, care trebuie să aibă efecte juridice trebuie să fie ratificat de Parlamentul Moldovei.“
 
„Astfel, acest statut de observator nu avea efecte juridice, dar va avea mai mult un efect simbolic “, - a conchis Candu.
 
Astăzi, Igor Dodon a anunțat că Moldova va primi statut de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE).
 
O asemenea decizie fundamentală a fost luată pe parcursul ședinței desfășurate de Consiliul Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice la Bișkek, la care a participat și delegația moldovenească. Decizia a fost luată în unanimitate de către cei cinci președinți ai UEE: Rusia - Vladimir Putin, Belarus - Alexandr Lukașenko, Kazahstan - Nursultan Nazarbaev, Armenia - Serj Sargsyan și Kîrgîstan - Almazbek Atambayev.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load