Petiție: chișinăuienii cer anularea Proiectului parcărilor cu plată

Petiție: chișinăuienii cer anularea Proiectului parcărilor cu plată

Proiectul privind amenajarea parcărilor cu plată trezeșteîn continuare un șir de nemulțumiri în rîndul locuitorilor capitalei.

Din acest motiv, a fost creată o petiție online prin intermediul căreia se cere anularea proiectului, informează Noi.md.

Autorii petiției afirmă că Primăria municipiului Chișinău „amenajează locuri de parcare pe trotuarele din oraș, fără a ține cont de interesele pietonilor și a persoanelor cu necesități speciale”. Chișinăuienii se mai arată nemulțumiți de faptul că „spațiile de parcare vor fi amenajate din contul bugetului municipal, inclusiv, prin contractarea împrumuturilor, iar în următorii 25 de ani 90% din veniturile obținute dintaxele pentru parcare vor fi încasate nemotivat de așa-numitulpartener privat”.

În acest context, prin această petiție se cere: anularea Contractului de Parteneriat Public-privat din 3 decembrie 2015 dintre Primăria municipiului Chișinău și EME Parkleitsystem GMBH; retragerea proiectului propus pentru dezbateri publice; elaborarea unui nou Regulament privind funcționarea parcărilor cu plată în municipiu.

Mai mult, semnatarii petiției cer ca CNA să investigheze „cazul de depășire a atribuțiilor de serviciu ale viceprimarului Nistor Grozavu, care a semnat contractul de parteneriat”.

Întreg textul petiției poate fi văzut aici.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load