Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

8 femei polițiste din RM participă la o conferința internațională

9 mar. 2017,, 09:15   Societate
2761 0

În perioada 7-10 martie curent, 8 femei polițiste, angajate ale Inspectoratului General al Polției și subdiviziunilor acestuia participă la o conferință cu genericul “Femeile în organele de drept”, desfășurată în orașul Tbilisi, Georgia, notează NOI.md.

În cadrul conferinței sunt abordate tematici precum dezvoltarea capacităților profesionale și personale, tacticilor de apărare utilizate de femei, aptitudinilor de desfășurare a interogatoriului, investigării abuzurilor față de copii și cauzele deceselor acestora, tacticilor de aplicare a forței, violența domestică și altele.

Scopul acestei reuniuni îl constituie promovarea drepturilor și rolului femeii în organele de drept, asigurarea egalității de șanse în instituțiile pe care le reprezintă, precum şi oferirea schimbului de experienţă, bune practici între participante.

Potrivit IGP, pentru al șaselea an consecutiv reprezentantele forțelor de ordine participă la Conferinţa organizată de Secţia Justiţia Penală şi Aplicare a Legii din cadrul Departamentului de Stat al statelor Unite ale Americii şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Tradiţional, reprezentatele subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova au dăruit mărțișoare ministrului de interne al Georgiei, Ambasadorului SUA în Georgia, experților prezenți la eveniment dar și reprezentanților tuturor delegațiilor participante.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?