X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partidele de opoziție salută retragerea Legii amnistiei fiscale

1 mar. 2017,, 10:34   Economie
2029 0

Decizia majorității parlamentare de a retrage proiectul de lege cu privire la amnistia fiscală și liberalizarea capitalului a fost apreciată pozitiv de reprezentanții opoziției, comunică NOI.md.

Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a remarcat că presiunea populară a avut efectul scontat, determinîndu-i în cele din urmă pe guvernanți să facă un pas înapoi. „Iată o tentativă curmată la timp, așa cum în 3 mai 2015 a fost curmată delapidarea celor șapte miliarde. Și vom continua, cu capul sus”, a declarat politicianul într-o declarație publică.

Deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a remarcat că această inițiativă legislativă a fost elaborată în interesul unui grup restrîns de persoane, iar adoptarea documentului nu putea fi admisă. „Atitudinea mea față de această inițiativă legislativă este complet negativă. Proiectul a fost elaborat în interesele unui grup îngust de cetățeni. Bine că l-au retras. Este un proiect de lege care a nemulțumit atît cetățenii, cît și partenerii de dezvoltare”, a menționat parlamentarul pentru deschide.md.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate s-au arătat convinși că retragerea proiectului de lege cu privire la liberalizarea capitalului este rezultatul mobilizării societății civile. „Mobilizarea societății civile a forțat guvernarea să renunțe la proiectul de lege privind amnistia fiscală și liberalizarea capitalului. Și Fondul Monetar Internațional a înțeles intențiile adevărate ale guvernării din spatele proiectului de lege și a reușit să impună retragerea acestuia din Parlament”, au declarat membrii PAS.

Ieri președintele Legislativului, Andrian Candu, a declarat că proiectele de legi cu privire la stimularea fiscală și liberalizarea capitalului vor fi retrase din Parlament, chiar dacă au fost adoptate în prima lectură la sfîrșitul anului trecut. Candu a explicat decizia majorității prin faptul că au fost constatate mai multe deficiențe în proiect, lucru confirmat și de experți internaționali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?