Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Gheorghe Crețu, acuzat de moartea lui Sorin Paciu, a fost pus oficial sub învinuire

10 apr. 2013,, 14:32   Societate
4407 2
Foto: actualitati.md
Patru persoane, care pe data de 23 decembrie au participat la vînătoarea din „Pădurea Domnească”, au fost puse oficial sub învinuire în dosarul „Paciu”. Printre ei se află și fostul judecător al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu.

Solicitată de NOI.md, șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că Crețu este învinuit de lipsirea de viață din imprudență și participarea la o vînătoare ilegală.

Totodată, Vieru susține că ceilalți trei învinuiți sînt reprezentanți ai rezervației „Pădurea Domnească”, printre care directorul rezervației, Denis Eremciuc, și inginerul de pază și protecție a rezervației, Valeriu Svestun.

Cei trei sînt suspectați de abuz în serviciu, fals în acte publice, depunerea declarațiilor mincinoase și constrîngerea de a face declarații mincinoase.

„Dosarul se află în faza de urmărire penală. Toți patru au statut de învinuiți și sînt cercetați în stare de libertate”, a declarat Vieru pentru NOI.md.

Amintim că, pe data de 23 decembrie 2013, în cadrul unei vînători din rezervația „Pădurea Domnească”, omul de afaceri Sorin Paciu a fost împușcat mortal. Încă atunci, principalul suspect a devenit Gheorghe Crețu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?