X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

O nouă premieră în cinematografia autohtonă, în regia lui Cobîleanski

3 feb. 2017,, 11:30   Societate
1983 0

Într-un cinematograf din capitală, în seara zilei de joi a avut loc lansarea filmului „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobîleanski, relatează NOI.md.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a felicitat întreaga echipă de creație și, în special, pe regizorul Igor Cobîleanski, cu o nouă premieră în cinematografia autohtonă. Oficialul a remarcat acțiunile întreprinse de Ministerul Culturii în vederea dezvoltării domeniului cinematografic în Republica Moldova, subliniind alocarea în acest sens de către Guvern a sumei de opt milioane de lei pentru anul curent.

Filmul „Afacerea Est” este produs de Alien Film în colaborare cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Premiera internațională a avut loc la Tallin în cadrul festivalului Black Nights Film Festival, unde a cîștigat două trofee: Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit lui Igor Cobîleanski, iar actorii Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu au împărțit distincţia pentru cel mai bun actor. Filmul a fost selectat la Cairo Film Festival și la LET‘S CEE Film Festival.

Producția va fi difuzată astăzi, 3 februarie, la cinematograful Odeon din Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?