X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Modificările legislative elaborate de experţi vor spori siguranţa consumatorilor

29 dec. 2016,, 08:30   Societate
2197 0

La începutul anului 2017, vor intra în vigoare actele legislative ce se referă la gestionarea deşeurilor şi substanţelor toxice, care vor crea un sistem clar de clasificare a substanţelor periculoase pentru sănătate şi vor obliga producătorii să plaseze informaţii detaliate despre componenţa produsului lor şi influenţa acestuia asupra sănătăţii consumatorului.


Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanta Ministerului Mediului, Svetlana Bolocan, a menţionat că modificările se referă, în primul rând la produsele care conţin substanţe periculoase precum plumb, azbest, mercur.

În opinia preşedintelui Asociaţiei "EcoContact", Andrei Isac, o situaţie periculoasă s-a creat pe piaţa vopselelor, unde etichetele practic nu prezintă informaţii concrete despre prezenţa plumbului în vopsea, ci conţin doar avertismente generale de genul "A nu se lăsa la îndemâna copiilor" sau "Sunt posibile reacţii alergice".

Reprezentanta Ministerului Mediului, Tatiana Ţugui, consideră că în lucrările de reparaţie la şcoli şi grădiniţe trebuie folosite doar vopsele acrilice, căci acestea nu conţin plumb.

"Clasificarea clară a substanţelor toxice este o garanţie pentru siguranţa consumatorului. De exemplu, vopselele importate din UE conţin o cantitate admisibilă de plumb sau nu conţin deloc această substanţă. Însă produsele importate din Asia nu sunt mereu la fel de "transparente", a spus ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?