X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Legea privind interzicerea publicității jocurilor de noroc va fi modificată

19 apr. 00:00  
1608 0

Legea privind interzicerea publicității jocurilor de noroc va fi modificată pentru a oferi surse de finanțare suplimentare pentru sportul profesionist și de amatori.

Informația a fost anunțată de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la o întîlnire recentă cu reprezentanții federațiilor de profil, în contextul discuțiilor despre noua lege a sportului, scrie Ziarul National.

Juristul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Ion Poalelungi, a declarat la emisiunea Total Sport de la canalul We Sport că proiectul legat de publicitate va fi transmis Parlamentului.

„Din ce cunoaștem și s-a anunțat la ședință, se dorește ca cel puțin ceea ce ține de interdicția publicității pariurilor sportive să fie eliminat. Domnul ministru a anunțat că va fi transmis Parlamentului o propunere de modificare. Pentru noi această interzicere este nu prea binevenită, chiar deloc, deoarece ea limitează una din sursele de bază care este astăzi în sport”, a spus reprezentantul FMF.

Revenind la Legea Sportului, Ion Poalelungi a menționat că federațiile sportive au optat și pentru eliminarea din proiectul supus discuțiilor a punctului care prevede interzicerea pariurilor sportive la evenimente sportive, alături de băuturi alcoolice și produse din tutun.


Acesta a fost susținut și de către directorul Academiei FMF, Corneliu Popovici, care a menționat că nu este corect ca interdicția pentru publicitatea băuturilor alcoolice și a tutunului să fie aplicate și pentru betting.

„Noi vorbim despre pariuri, care este o sursă de venit de bază pentru funcționarea sportului în întreaga lume”, a insistat Popovici.

Anterior, tot la Total Sport, ministrul Dan Perciun a declarat că se poartă discuții cu părțile interesate pentru eliminarea unor restricții la publicitatea jocurilor de noroc.

„Noi am văzut cifrele, am discutat cu reprezentanții Loteriei. Există un proces de discuție în acest sens. Unde interesul nostru coincide, este să fiscalizăm cît mai mult din jocurile de noroc online, care astăzi se desfășoară ilegal, dinafara Republicii Moldova și la care în continuare au acces cetățenii noștri. Asta le-ar permite și lor să-și majoreze veniturile și, respectiv, să poată să investească mai mult în sport. Dar în egală măsură nu ar avea și un impact asupra interesului public”, a dat detalii ministrul Educației și Cercetării.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?