Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Grupurile de acțiune locală vor dispune de mai multă flexibilitate

12 apr. 22:00   Societate
2377 0

Parlamentul a aprobat PROIECTUL de lege care prevede că grupurile de acțiune locală vor avea mai multă flexibilitate în procesul de constituire a parteneriatelor locale. Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER.

Proiectul aduce în concordanță prevederile Legii cu privire la grupurile de acțiune locală cu cele ale Legii privind subvenționarea în agricultură și mediul rural. Aceste ajustări au scopul de a îmbunătăți condițiile de înregistrare și funcționare a grupurilor de acțiune locală (GAL).

Documentul prevede posibilitatea includerii în GAL a localităților rurale ce intră în componența orașelor sau a municipiilor cu o populație mai mare de 10 mii de locuitori. Doar localitatea specificată în decizia consiliului local al unității administrativ-teritoriale (oraș sau municipiu) se poate considera parte componentă a GAL-ului.

Potrivit autorilor, prin acest proiect se va asigura o politică constantă de dezvoltare a mediului rural, prin implementarea Programului LEADER în Republica Moldova, atît din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, cît și din mijloacele financiare ale partenerilor de dezvoltare.

1
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?