X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

După o urmărire de două ore, un șofer riscă să rămînă un an fără permis. VIDEO

22 mar. 2013,, 12:46   Societate
4970 1
Foto : radiochisinau.md
Un amator de viteză în vîrstă de 26 de ani, originar din Călărași, riscă să rămînă fără permisul de conducere pentru un an şi urmează să achite o amendă de trei mii de lei. Conducînd cu viteză, șoferul a fost somat să oprească, după ce nu a oprit, a fost urmărit timp de două ore din centrul capitalei pînă în raionul de baștină al acestuia, pe o distanță de 200 de kilometri, relatează NOI.md.

Incidentul a avut loc în noaptea de 19 spre 20 martie curent, cînd un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare a încercat să oprească un autoturism ce se deplasa cu viteză sporită pe bulevardul Iurii Gagarin din capitală. Şoferul însă a ignorat cerinţele agentului de circulaţie, continuîndu-și calea pe străzile Ismail, Calea Basarabiei, Grădina Botanică, Lunca Bîcului. Urmărirea a continuat în raioanele Criuleni, Străşeni şi Călăraşi, după care polițiștii au abandonat urmărirea.

Șoferul a fost identificat abia la 21 martie, fiind invitat la poliţie. Acesta și-a motivat acțiunile prin faptul că-și uitase actele acasă și s-a speriat. Acesta a mărturisit că, în timpul urmăriri, a accelerat pînă la 160 km pe oră, recunoscîndu-și vina.

Pentru acțiunile sale, vitezomanul a acumulat 14 puncte de penalizare, la care s-au mai adăugat 4 puncte, aplicate anterior. Astfel, conform prevederilor legislaţiei, la acumularea a 15 puncte cauza contravenţională se remite instanţei de judecată, care urmează să-l priveze de dreptul de a conduce pe un termen de la 6 la 12 luni.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?