X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Încă o țară recunoaște permisele de conducere eliberate de Moldova

29 mai. 13:22   Societate
11353 0

Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Spania și viceversa, notează Noi.md.

Proiectul de ratificare a Acordului privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, încheiat între Moldova și Regatul Spaniei, a fost examinat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și de cei ai Comisiei politică externă și integrare europeană.

Astfel, atît cetățenii Republicii Moldova, cît și cei din Regatul Spaniei vor avea dreptul să-și convertească permisul de conducere, cu condiția că respectă formalitățile administrative stabilite de documentele normative ale ambelor state.

Potrivit autorităților, peste 18 000 de cetățeni moldoveni stabiliți în Spania vor putea beneficia de acest Acord, care va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Pînă în prezent, Moldova a încheiat acorduri similare cu alte trei state: Lituania, Turcia și Italia. De asemenea, a fost emisă o declarație comună de intenție dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transporturilor al Republicii Federale Germania privind aspectele procedurale pentru transcrierea permiselor de conducere.


Ratificarea Acordului dintre Moldova și Spania privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere va fi propusă spre aprobare în plenul Parlamentului.

6
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?